Index Vakbarát Hírportál

Világi Máté

A brit katonák LSD-zve gyakorlatoztak a 60-as években A brit katonák LSD-zve gyakorlatoztak a 60-as években

Azt vizsgálták a tudósok, hogy ilyen módon ki tudják-e iktatni vér nélkül az ellenséges haderőt.

9 órája

Az izlandi Robin Hood minden szajrét megtartott az évtized bitcoinrablása után Az izlandi Robin Hood minden szajrét megtartott az évtized bitcoinrablása után

A banda nem kriptovalutát lopott, hanem 550 bitcoinbányász számítógépet. Azonnal népi hősökké váltak.

november 16. 19:10

Kevesebb múzeumi támogatást kapnak a városok, ahol ellenzéki lett a polgármester

Van, ahol az igényelt 23 helyett csak 2 milliót kaptak, de Dunaújvárosnak semmi nem jutott.

november 15. 01:18

Névtelen, arctalan, szófukar pisztolyhős a The Mandalorian főhőse – nyit az Index The Madalorian kritikája. Pedro Pascal, a címszereplőt alakító színész amint olvasta cikkünket, azonnal keresztbe akart nekünk tenni, és a ScreenSlamnek adott interjújába lazán beszúrta, hogy a karakter neve valójában

Dyn Jarren.

A név tökéletesen passzol a klasszikus Star Wars nevek közé, azaz vagy valaki belefejelt a billentyűzetbe és felhasználta a végeredményt, vagy random sci-fi név-generátort használt.

Skywalker, Kenobi, Fett. Mind erős, klasszikus Star Wars nevek. Azonban az igazi kincs a mellékszereplők nevei: Dud Bolt, Jek Tono PorkinsSalacious B. Crumb, vagy mindenki kedvence,

Paodok'Draba'Takat Sap'De'Rekti Nik'Linke'Ti' Ki'Vef'Nik'NeSevef'Li'Kek

a Zsivány Egyesből.

Jó látni, hogy az új sorozat, amit itthon ugye még senki nem látott – hisz itthon nem érhető el a Disney+, amin a sorozat fut –, visszanyúl azokhoz az elemekhez, amitől oly népszerű a Star Wars világa.

Már a Grease forgatásakor is 20 éves volt a nadrág, amiben Olivia Newton-John a film fináléjában John Travoltával közösen elénekelte, hogy You're the One That I Want, most mégis több mint 400 ezer dollárért, azaz 117 millió forintért kelt el egy Los Angeles-i aukción.

A színésznő szerint a cipzárja már a forgatáskor rossz volt, így szó szerint belevarrták a nadrágba. Elárverezte még többek között a rózsaszín ruhát, amit a fim premierjén viselt (18 ezer dollárért), és az általa használt forgatókönyvet is. 

A színésznő azzal indokolta, hogy elárverezi a személyes tárgyait, hogy kicsit leegyszerűsítse az életét. Az aukcióból befolyt 2,4 millió dollár egy része Newton-John ausztrál rákgyógyító központjára megy majd. A 71 éves színésznőt egyébként harmadjára diagnosztizálták mellrákkal.

Október végén Olivia Wild színésznő-rendező azt vette észre, hogy az új filmje, az Éretlenségi (Booksmart) Delta légitársaságos verziója durva cenzúra áldozatául esett. Érdekes módon csak azok a szavak, jelenetek háborították fel a vágókat, amiknek köze volt a női szexualitás bármilyen formájához.

 

Kivágtak vagy lenémítottak olyan szavakat, mint például a vagina vagy a leszbikus, de a „Baszd meg″ és hasonló káromkodások angol megfelelői benne maradhattak a filmben. Ugyan ez történt egy két lány közötti szexjelenettel is, pedig egy pillanatnyi meztelenkedés sincs benne.

Ha valaki azt gondolná, hogy jogos a vágás, hiszen a szex semmiféle formája nem való olyan platformra, amihez egy gyerek könnyedén hozzáfér, akkor jobb ha tudja, hogy a filmválasztás előtt el kell fogadni egy szabályzatot, ami jelzi, hogy itt bizony felnőtt tartalom is előfordulhat.

Kellően nagy visszhangot keltett a sztori a közösségi médián így a Delta felülvizsgálta az ügyet, és azonnali hatállyal visszarakták a törölt jeleneteket. Hasonlóan jártak el az Elton John életéről szóló Rocketmannel is, mert abból egy férfiak közötti szexjelenetet vágtak ki.

Azzal indokolták a túlkapást, hogy a filmeket nem ők cenzúrázzák, hanem egy külsős cég. Bizonygatják, hogy több LGBTQ+ filmet is játszanak a repülőiken, tehát ez csak is véletlen lehetett, és ígérik, hogy többet nem fordul elő.

Rovatok