Index Vakbarát Hírportál

Vöő György

Nagyobb összegű támogatást kaphatnak a cégek az új foglalkoztatott után Nagyobb összegű támogatást kaphatnak a cégek az új foglalkoztatott után

A hosszabb ideje regisztrált állástalanokon is segítenének ezzel.

tegnap, 19:01

Szerbiában 13 százalékkal nőttek a keresetek egy év alatt Szerbiában 13 százalékkal nőttek a keresetek egy év alatt

A minimálbér januártól 35 ezer dinár.

tegnap, 17:27

Maros megyében hét járóbeteg-központban jelentkezhetnek most a koronavírussal megfertőződött betegek, hogy felmérjék az állapotukat. A központokba csak a közepesen súlyos tünetekkel rendelkező páciensek kerülhetnek be, illetve akiknek társbetegségük is van. Több ilyen intézmény Marosvásárhelyen működik – írta a Maszol.ro portál.

Regisztrálni kell a központokba jutáshoz, ugyanakkor az orvosok úgy is dönthetnek: a páciensek otthon lábadoznak a háziorvos felügyelete mellett. 

Kilenc egészségügyi szolgáltatás lesz elérhető a lakosság számára. Ezt a Maros Megyei Egészségbiztosítási Pénztár elnöke közölte. A kórházi kezelés ingyenes, függetlenül attól, hogy a beteg rendelkezik-e egészségbiztosítással, vagy sem.

A középkorúak sínylik meg leginkább a koronavírus-járványt; legalábbis ez derül ki egy szlovákiai felmérésből és a keddi adatokból.

A PCR-tesztek alapján a legtöbb, csaknem 2700 fertőzött a 35–44 éves korosztályból kerül ki – írta a Paraméter.sk. Egyébként a fertőzöttek átlagéletkora 29 év. A 65 évesek közül ötszáznak lett pozitív a PCR-tesztje.

A legtöbb új fertőzöttet, csaknem 2600 új beteget Zsolna megyében vették nyilvántartásba.

A romló járványügyi adatok miatt Nagykaposon az összes oktatási intézményt bezárták.

Ukrajnában több mint 24 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában. Az igazolt betegek száma meghaladta a 3,91 milliót.

A Covid–19 és szövődményei 161 beteget fosztottak meg az életüktől – írta a karpatalja.ma. Csaknem százezer ukrajnai család gyászolja a vírus miatt elveszített hozzátartozóját.

A kórból 3,59 millióan már felépültek.

Kárpátalján 734 új esetet regisztráltak. A kárpátaljai rendőrség az idén is folytatja a hamis Covid-okiratok leleplezését: csak az utóbbi bő három hétben már 46 ilyen büntetőeljárást indítottak. A hamis Covid-igazolványok használatáért több mint 30 ezer hrivnyás pénzbírságot is kiszabhatnak avagy 2 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság az érintetteket.

Rovatok