Index Vakbarát Hírportál

Záborszky Ede

zed
Most szégyellem, hogy brit vagyok Most szégyellem, hogy brit vagyok

Theresa May lemondott, mi pedig kint voltunk Londonban, és egyből körbekérdeztünk a városban. Sokan örültek neki, de nem hiszik, hogy az utódja jobb lesz.

tegnap, 08:40

Bomba robbant a gízai piramisok közelében, 17 ember megsérült Bomba robbant a gízai piramisok közelében, 17 ember megsérült

A pokolgép egy turistabusz közelében robbant, legalább 12 turista megsérült.

május 19. 15:10

Több Mercedest érinthet a Daimler dízelbotránya a korábban jelzettnél Több Mercedest érinthet a Daimler dízelbotránya a korábban jelzettnél

A C-, E- és S-Mercikben is lehet károsanyag-kibocsátási értékeket manipuláló szoftverfunkció.

május 19. 14:47

Megtartották idén is Japán egyik legnagyobb shinto fesztiválját, a Szandzsa Macurit, a három szentély ünnepét. A Szandzsa Macurin három szellemről (vagy istenségről, a kami fogalmát nehéz visszaadni) emlékeznek meg, akik a hagyomány szerint még emberi életükben megalapították a Szenszódzsit, Tokió legrégebbi buddhista templomát. 

A Szandzsa Macurin mindig nagy bulit csapnak a japánok, és hagyományosan a Jakuza tagjai is villognak ilyenkor egy kicsit az egész testet borító tradicionális tetoválásaikkal. 

Több olvasónk jelezte, hogy helikoptereket és vadászgépeket látott Budapest környékén, de aggodalomra nincs ok. Családi nappal egybekötött haditechnikai bemutatót tartottak Budaörsön, azért láthatták a Gripen vadászgépeket és Mi 8-as helikoptereket. 

Aki pedig lemaradt, az az alábbi képen megcsodálhat egy Gripen vadászbombázót Budaörs fölött:

Érdekes dolognak lehettek a szemtanúi azok, akik vasárnap a nyugati környékén jártak, ugyanis helikopterrel emeltek gépészeti berendezéseket egy épülő szálloda tetejére. A művelet idejére lezárták a Teréz körút Podmaniczky utca és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszát is, írja az MTI.

Rovatok