Index Vakbarát Hírportál

Zsuppán András

Ez nem a képeslapok Olaszországa Ez nem a képeslapok Olaszországa

Delfinek, acélmű, romladozó sokszáz éves műemlékek - a két tenger mosta Tarantóba bele lehet szeretni, de ezt a várost azért nem mindenkinek ajánlanánk egy nyaralásra.

tegnap, 16:15

Nem is olyan nagy film a Joker? Nem is olyan nagy film a Joker?

Joaquin Phoenix játéka lenyűgöző, de az év egyik legnagyobb mozis dobásának kikiáltott Joker valójában elég kiszámítható sztori. Kultrovat podcast

október 15. 19:47

Pisai toronynál nagyobb zsírhegyet boncoltak fel Pisai toronynál nagyobb zsírhegyet boncoltak fel

A nedves törlőkendők és az intimbetétek okozzák a bajt, de mérgeket nem találtak az irtózatos izében.

október 4. 23:32

Váradiné Naszályi Márta a Várnegyed és Víziváros polgármestere. A fővárosi kerületek közül utolsóként futott be az eredmény, ami nagyon sokáig kétséges volt, mivel az ellenzéki jelölt és Nagy Gábor Tamás eddigi polgármester fej fej mellett állt, hol Naszályi Márta, hol Nagy Gábor Tamás vette át a vezetést. Most azonban megérkezett a végeredmény 100 százalékos feldolgozás mellett: V. Naszályi Márta 48,3 százalék, Nagy Gábor Tamás 47,3 százalék. Egy harmadik jelölt, az ismeretlen civil Jakab-Novák Eszter 4,4 százalékot kapott.

Végéhez közeledik a szavazatok feldolgozása a II. kerületben, ahol most már kijelenthető, hogy váltás lesz, Őrsi Gergely, az ellenzéki összefogás 34 éves, közigazgatási-jogászi végzettségű jelöltje váltja Láng Zsoltot, aki 2006 óta állt a városrész élén. Az ellenzéknek a testületben is többsége lesz, 11 képviselőre számíthatnak a Fidesz 8 képviselőjével szemben. Őrsi Gergely a szavazatok 52 százalékát kapta meg, Láng Zsolt csak 47,6 százalékot.

A szoros budapesti versengések közül eldőlt Budafok-Tétény, vagyis a XXII. kerület sorsa: Karsay Ferenc fideszes polgármester, aki 2014 óta vezeti a városrészt, és 1998 óta vesz részt a helyi közéletben, újrázni tudott. Kihívója, Havasi Gábor mentőápoló a vártnál sokkal inkább meg tudta szorongatni a polgármestert, de Karsay mindvégig megőrizte az előnyét, és a szavazatok 95%-os feldolgozása mellett 48,3%-on áll. A 46,7%-ot elért Havasi Gábor ezt már valószínűleg nem tudja behozni.

Rovatok