Index Vakbarát Hírportál

Zubreczki Dávid

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

Búcsúzzatok el a Valyo Kikötőtől Búcsúzzatok el a Valyo Kikötőtől

Programok a következő hétre kacsakövező bajnokságtól a kortárs erdélyi építészetig.

szeptember 21. 23:05

Gerendaház? Nem, ez egy panellakás! Gerendaház? Nem, ez egy panellakás!

A pottyantósra dizájnolt vécéje külön posztot érdemelne. Hét remek ingatlanhirdetés.

szeptember 21. 11:10

Kortárs épület, amit a nyugdíjasok is szeretnek Kortárs épület, amit a nyugdíjasok is szeretnek

Az új Kulturális Szalon a bizonyíték arra, hogy az idősek sem csak a historizáló giccset szeretik.

szeptember 19. 17:08

Egy éve írtam az Urbanistán, hogy bontani kezdték a híres Brunovszky vendéglő egykori épületét Újpesten, melynek akkor a történetét is összeszedtem.

Azóta a blog több olvasója is jelezte, hogy a haladnak a munkák, és visszakerültek azok a falrészek, amelyek eltűntek a tető alól. Sőt, képet is kaptam, az egyiket a kerület polgármesterétől, akinek annak idején a Facebook-posztjából kipattant az ügy.

Reméljük hamarosan újra régi fényében tündökölhet az épület, mely az egykori villanegyed fontos központja volt.

Egy Urbanista-olvasó, Tibor küldött fotót és egy rövid levelet a Millenárisról. Mint a múlt héten írta:

"Tavaszra felújították a park egész területét.  

Sajnos a több napos fesztiválokkal májusra ezt sikerült elég szépen leamortizálni a frissen lefektetett gyepszőnyeget. A fűre telepített bódék elbontása után megbarnult hiányos maradt a terület. Ennek helyreállítása mind a mai napig nem történt meg rendesen. Több helyen foltokban hiányzik a fű és a többi részen sem egységes a színe.

Azért a nyár közepére már lehetett használni napozásra, piknikezésre és a többi olyan dologra amire egy parkot szoktak használni a környék lakói.

Amiért erre a levél írására rászántam magam az az a probléma, hogy a hétvégén ismét lesz egy fesztivál a parkban aminek a bódéit most telepítik a fűre!

Ezek nagy  száma és elhelyezése szerintem  azt foglya eredményezni az előzőekben tapasztaltak alapján, hogy tönkreteszik a füves terület nagy részét. Felháborítónak tartom, hogy felújítanak gondolom nem kevés pénzért egy parkot és meg sem próbálják ezt ebben az állapotban tartani, hanem annak ellenére, hogy tapasztalatból tudhatják mit okoz egy ilyen több napos fesztivál mégis erre használják a park füves területét. Miért újítanak fel valamit ha nem akarják azt megtartani a legszebb állapotában? Ennyi erővel le is betonozhatták volna az egészet."

  Majd ma ezt a képet küldte hozzá:

A helyzet persze még így sokkal jobb, mint volt a felújítás előtt, szóval reménykedjünk benne, hogy mindez csak átmeneti zavar.

Már megint izgalmas nyomozásba kezdett a Dunai szigetek blog. Ezúttal Baracson, a Duna partján álló Szitányi-kastélynak eredt a nyomába. Vagyis hát nyomát sem találta. Egyetlen Fortepan kép őrzi emlékét a helynek, mely a megszokott TSZ-es pályafutás után, a nyolcvanas évekre romlott le olyan állapotra, hogy végül lebontották. Itt vannak a jelenlegi képek és minden, amit lehet tudni még róla.

Rovatok