Index Vakbarát Hírportál

Zubreczki Dávid

Urbanista

Tényleg ilyen a fejed?Előfordul :(

Szegény :/Ja, ne is mondd.

Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló

Csak kérdés, hogy jutunk oda, miután az új városnegyed harmincezer emberrel növeli meg a környék forgalmát. Új látványterveket is bemutattak a toronyról.

tegnap, 17:11

Egyetemisták azt mondják, megoldották a 800 ezer magyar Kádár-kocka problémáját Egyetemisták azt mondják, megoldották a 800 ezer magyar Kádár-kocka problémáját

Ezt állítják a BME építészhallgatói, akik hamarosan fel is építik az első modelleket.

június 24. 15:39

Kicsiny kastély Budapesten, gyönyörű kerttel Kicsiny kastély Budapesten, gyönyörű kerttel

Bár a Marczibányi téri egykori lőtér jelentős részét beépítik, a Haris Park épülete tényleg szép lett.

június 20. 18:42

Nem tudom, más is telerajzolta-e a tankönyveinek a sarkait pörgethető minirajzfilmekkel, de mi rendszeresen ezt csináltuk. Főleg a vastagokkal ugye, és akkor egyből mind a négy felhasználható sarokra rajzoltunk, sőt a lapélekre is. Nem volt szép dolog - utólag elismerem -, bár mentségemre legyen mondva, hogy nem iskolai, hanem "rendes könyvvel" soha nem tettem ilyet.

Szóval nagyon megörültem Dusik Móni és Vörös Botond grafikus Budapest Gif(t)book című kiadványának. Könyvnek nem annyira nevezhető, hiszen kevesebb mint egy perc alatt "kiolvasható". Ez egy flipbook ugyanis, magyar neve nem nagyon van, hívhatjuk mondjuk pörgetőnek. Ami miatt pedig pont nekem mutatták meg, az a témája. Nem spoilerezném el az egészet, maradjunk annyiban, hogy kis jeleneteket villant fel a fővárosi életből.

 

Nem mondom, hogy magamnak megvenném közel 3500 forintért, csak hogy elüssem vele üres 45 másodpercemet, de dizájnajándéknak kiváló. Nem véletlenül lett a neve is Gif(t)book. Mindenesetre én külföldi rokonként jobban örülnék egy ilyennek Budapestről, mint mondjuk egy hógömbnek, ami nagyjából ugyanannyi ideig szórakoztat mint a flipbook, de egyrészt tudod előre mi lesz a vége, másrészt mutogatni se nagyon lehet az ismerősöknek.

Úgyis egyre inkább abba az irányba megy a világ, hogy az információkat képernyőkön olvassuk inkább, a könyv pedig fokozatosan luxus dizájntárggyá válik. A Budapest Giftbookról a Facebook-oldalán tudhattok meg többet, ahová egy csomó képet is feltöltött az alkotó.

Ha egy üzlet beindul! Amint kiposztoltam, milyen vicces a"kutya harap" táblák instája, egyből jöttek is a levelek, hogy hohó, vannak ám meg kutyatábla-gyűjtemények, meg arról hogy, mi minden városi furcsaságnak és csacskaságnak van még Insta-profilja. Például a Budapesten elvesztett tárgyaknak

Néhol szomorú, néhol vidám, néhol érdekes, néhol unalmas, de mindenképpen érdemes átfutni.

 
 

Elég sok szempontból remek munkám van. Az egyik, hogy elvileg nem kell politikusokkal foglalkoznom, csak házakkal, terekkel, lakáshirdetésekkel. De még így sem tudom elkerülni, hogy ne tolakodjon elém a téma. Megkaptam ugyanis egy oszlopra ragasztott cetli fotóját, mely szerint:

Ön is arról álmodott, hogy egy szép nyári reggel felkel, és átugrik a szomszédba meghallgatni a Kötcsei beszédet? Vagy pedig szeretne abban a községben élni, ahol Gyurcsány Ferenc nyaralója is áll?

Hogy mennyire jó ötlet Gyurcsánnyal (és a kötcsei beszéd miatt közvetve Orbánnal) reklámozni egy eladó nyaralót, azt persze nem tudom.

Rovatok