Index Vakbarát Hírportál

Elindult az Index YouTube-csatornája

2018.10.11. 13:46 Módosítva: 2018-10-11 16:01:59

Kedves Olvasóink, drága Nézőink!

2018-at írunk. Évek óta éreztük már mi is, hogy nem mindig vagyunk ott, ahol a videók történnek az interneten, de ennek az állapotnak a mai nappal vége:

elindítottuk az Index YouTube-csatornáját!

Kis lépés ez a világ legnépszerűbb videómegosztó szolgáltatásának, de hatalmas lépés nekünk, mert évek óta tervezgetjük már, hogy mi is felszállunk erre a vonatra, és nem csak a peronon állva nézzük, ahogy elrobog mellettünk Majka és Dorina.

Mit jelent ez?

A YouTube-csatornánkra felkerül ezentúl a legtöbb videó, ami az Indexen is megjelent már, de az Index legfrissebb videói változatlan formában, továbbra is az Index.hu-n lesznek leghamarabb elérhetők, a címlapról. Fontos nekünk mindaz, amit az indexes környezet hozzáad ezekhez az anyagokhoz: fontos, hogy a videóink úgy és akkor legyenek elérhetők, ahogy mi szeretnénk, és fontosak a saját reklámfelületeink, mert a videózás drága dolog. Ilyen anyagokat, például, csak akkor tudunk összerakni, ha nemcsak viszik a pénzt, hanem hozzák is:

Fontos a függetlenségünk is. Ha minden videónkkal átköltöznénk a YouTube-ra, azzal kizárólag egy gigacég algoritmusain múlna, hogy milyen anyagokkal, milyen témákkal, milyen címekkel tudjuk elérni az olvasóinkat. Függetlenek akkor maradunk, ha ezeket a döntéseket nem a Google hozza meg helyettünk.

De legalább ennyire fontos, hogy a videóink a megjelenés után élhessék végre a saját életüket az Indexen kívüli interneten is. Itt jön képbe a YouTube. Végre kommentelheti őket, reagálhat rájuk (saját videóval is!), elteheti a kedvencei közé mindegyik videónkat!

Hosszú téli estéken bármikor újra megnézheti, hogyan wakeboardoztunk az árvízben a Duna budapesti szakaszán, vagy hogyan kergetünk makacsul nemválaszoló politikusokat a parlament környékén. Még hosszabb téli estéken a Majkával nemrég készült interjúnk vágatlan verzióját is elővehetik. 

Kezdésnek létrehoztunk egy sor lejátszási listát, ahonnan könnyen elérheti nemcsak a napi aktualitású anyagainkat, hanem a sokszor hónapokig-évekig készülő, műsoros sorozatainkat is, amik eddig az Indexen néha elvesztek a rendkívüli hírek között.

Ha hozzánk hasonlóan szereti a természetet és az aktív kikapcsolódást, a Bakancslista sorozatunkat már rakhatja is a kedvencei közé, hogy értesítéseket kapjon az új részekről. Van külön sorozata Német Tamás kattintásvadász híreinek, a Stenk zeneblogunknak, a Miértország animációs filmjeinek – és ez még csak a kezdet.

Évek lemaradását fogjuk a következő hetekben bepótolni, folyamatosan kerülnek fel a YouTube-ra az elmúlt évek legjobb indexes videói is. A csatornánk kezdőlapján mindig friss válogatások lesznek a kedvenc anyagainkból, de a legjobban akkor jár, ha feliratkozik ránk, így biztos nem marad majd le semmiről.

Az például megvolt, amikor 2015-ben elvittünk két menekültellenes facebookos kommentelőt a Keleti pályaudvarra? Az egyik kedvenc videónk. Vagy az, amikor felmentünk a Tátrába csak azért, hogy egy általunk kiásott jégveremben töltsük az éjszakát? Wow.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok