Index Vakbarát Hírportál

Hogyan lett rosszul Anthony Hopkins?

2010. július 27., kedd 15:22

A tajvani Next Media félig tényalapú, félig fiktív animációs filmekben mutatja be azokat az eseményeket, amelyek körül nagy a titkolózás és még nagyobb a felhajtás. Tőlük már tudjuk, hogyan halt meg Michael Jackson. De hogyan lett vajon rosszul Anthony Hopkins egy magyarországi forgatáson? Elképzeltük, leforgattuk.

A tajvani Next Media nevű cég arról híres, hogy fiktív, bár hihető forgatókönyvek alapján készít animációs filmeket, így illusztrálja azokat a híreket, amelyeknek hátteréről alig tudni valamit, főleg mivel az eseményekről nem készült videofelvétel.

A Next Media feldolgozta már Michael Jackson halálát, a haiti földrengést és azt az esetet, amikor állítólag Al Gore volt amerikai alelnök molesztált egy masszőrnőt. A köztudatba a cég azzal a videóval került be, amelyen a Tiger Woods és felesége közötti csetepatét dolgozta fel rajzfilmen.

A tajvani céget sokan ostorozzák azért, mert az esetleges homályt forgatókönyvírók segítségével igyekszik eloszlatni, és ezzel összemossa  a valóságot a fikcióval. A kitalált, bár tényekre alapozott tajvani animációk ugyanakkor rendkívül népszerűek a bulvárfogyasztók között, nyilván azért, mert az ember szereti a saját szemével látni, látni, mi történt, még akkor is, ha az nem feltétlenül igaz.

De mi lenne, ha az Indexen is hasonló módszerrel készülnének a híranyagok? Animációs stúdiónk nincs, de segítségül hívtuk a Lionhead játékát, a 2005-ös The Moviest, amellyel viszonylag egyszerűen, panelekből lehet összeállítani 3d-s rajzfilmeket. Alábbi etűdben annak járunk utána, hogyan lett rosszul Sir Anthony Hopkins, aki épp a Rítus című filmet forgatja Magyarországon.

A videó illusztráció, a benne ábrázolt jeleneteknek semmi közük a valósághoz.

Rovatok