Index Vakbarát Hírportál

Játékkonzolt készít a Panasonic

2010. október 7., csütörtök 11:36

A Panasonic úgy döntött beszáll a konzolpiacba, online játékhoz tervezett hordozható játékgéppel rukkol elő. A Jungle névre hallgató konzolról még nem tudni sokat, annyi bizonyos csak, hogy az első játék a BSG Online lesz rajta.

Kifejezetten online játékra tervezett hordozható konzolt fejleszt a Panasonic. A Sony PSP-vel és a Nintendo DS-sel is lehet online játszani, de a Panasonic Jungle névre keresztelt konzolját kifejezetten erre szánják.

Maga a gép úgy néz ki, mint egy miniszámítógép, teljes QWERTY billentyűzettel, touchpaddal és az összes billentyűzettel, ami egy hordozható játékkonzolhoz szükséges. Kijelzőjének állítólag nagy lesz a felbontása, de hdmi-porton keresztül hd-tévére is rácsatlakoztatható majd. A képek alapján robusztus lesz a külseje, a hírek szerint pedig ütésálló lesz a váza. Nem erősítették meg, de valószínűleg Linux operációs rendszer fut rajta.

Elsősorban tehát online játékokra tervezik, mint az MMO-játékok (massively-multiplayer online), így ezentúl tehát World of Warcraft függők is kimozdulhatnak a lakásból. Az online játékhoz elengedhetetlen a netkapcsolat, így wifi biztosan, de elképzelhető, hogy 3G is lesz a konzolban. A konzolon először a Battlestar Galactica sci-fi sorozat alapján készült online játék lesz elérhető (a Jungle hivatalos honlapján nézhető meg egy nagyon rövid előzetes a játékból). Az áráról sincsenek még hírek, de 200 és 400 dollár közötti árat tippelnek.

A Panasonic nem új a konzolpiacon, az 1993-ban piacra dobott 3DO fűződik a nevükhöz. De leállították a gyártását, mert nem tudta felvenni a versenyt a Segával és a Nintendóval.

Rovatok