Index Vakbarát Hírportál

Kemény játékos érkezik a táblagéppiacra

2011. június 17., péntek 14:06

Vállalati és kormányzati felhasználóknak készített új táblagépet a Panasonic. A japán gyártó híres az időjárás viszontagságainak ellenálló Toughbook sorozatról, és eddig is voltak érintőkijelzős eszközei, ám azokon Windows operációs rendszer fut. Az új 10,1 hüvelykes tabletre azonban Android került.

Az év végén piacra kerülő táblagép kijelzője 1024x768 pixel felbontású és nem csillog a napfényben, mint az elsősorban végfelhasználóknak, tartalomfogyasztásra szánt iPad. Az Android Toughbook több ujjal és tollal egyaránt vezérelhető - az utóbbi kritikus olyan környezetben, ahol az ügyfelek aláírását is fel kell dolgozni (hello DHL), vagy ahol az ujjaknál valamivel pontosabb beviteli eszközök szükségesek. Például a mérnökök valószínűleg nem az ujjaikkal akarnak matatni a tervrajzokon.

A Toughbook komolyabb biztonsági funkciókkal van felszerelve, hardveres védelmet kap a felhasználói adat - sajnos a vállalat még nem részetezte, hogy pontosan milyen megoldást épít a kütyübe. A gép 3G és 4G modemmel is rendelhető, van benne GPS és az akkuja kibír egy műszakot.

Rovatok