Index Vakbarát Hírportál

Okostelefonnal rukkolt elő a Panasonic

2012. február 21., kedd 11:44

Ma hajnalban a Panasonic bemutatta az Eluga okostelefont, amellyel a mobilpiacra szeretne berobbanni.

A készülék legfontosabb újdonsága, hogy vízálló, illetve beépített NFC chipet és alkalmazásokat is tartalmaz (Near Field Communication), amelyet egyelőre biztonságos adatcserére lehet használni más NFC-s telefonokkal, ugyanakkor a készülék képes arra, hogy a mobilfizetési alkalmazásokat is kezelje, amint azok megjelennek Magyarországon.

A mobilt úgy alakították ki, hogy másfél méter vízmélységben is fél órát kibír károsodás nélkül. Ezzel a telefon megszerezte az IP57 minősítést.

Jelenleg a 2.3.5 verziójú Gingerbread fut a készüléken, de az Android4 Ice Cream Sandwich frissítés tavasztól elérhető lesz. A telefon mindössze 103 gramm és 7,8 mm vastag. A 8 megapixeles kamerába beépítették a képstabilizáló funkciót, H.263 és H.264 formátumú videókódolással készülnek a felvételek, és a készülék támogatja az MPEG4 és a DivX formátumokat is.

Az Elugának TI (Texas Instruments) 1Ghz-es kétmagos processzora, 1 gigabájt RAM van benne, belső tárhelye 8 gigabájt, ez utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Kijelzője 4,3 inches, 960x540 pixeles.

A gyártó már korábban is jelen volt a GSM-készülékek piacán, Magyarországon is több modelljét árusították a szolgáltatók, legtöbbet a prémium kategóriában.

Rovatok