Index Vakbarát Hírportál

Elindult a Google Play

2012. március 6., kedd 20:35

Egy felületre gyűjtötte össze a Google különböző szórakoztató tartalmait: a play.google.com-on mostantól elérhető az összes alkalmazás, könyv, zeneszám és film, amit a felhasználók az Android Marketen, a Google Musicon és a Google eBookstore-ban vásároltak, jelentette be egy blogposztban kedden a cég digitális tartalmakért felelős igazgatója.

A Google Playt a weben és androidos okostelefonokon, illetve táblagépeken lehet elérni. A szájton a felhasználók 20 000 számot tárolhatnak, és vásárolhatnak a nyolcmilliós kínálatból, nem beszélve a csaknem félmillió androidos alkalmazásról, a négymillió elektronikus könyvről és a több ezer kikölcsönözhető filmről.

Az elkövetkező napokban az Android Market és a különböző könyvolvasó, filmnéző és zenehallgatásra használt alkalmazások a felhasználók nagy részénél automatikusan frissülnek majd Google Play Store-ra, Google Play Musicra, Google Play Booksra és Google Play Appsre.

A jövő héten a Google akciós ajánlatokkal igyekszik majd beterelni a felhasználókat az új szórakoztató központba: lesznek filmek, zenék és könyvek 25 centért, teljes albumok 4 dollárért; egyes detektívregényeket egy hétig 3 dollárért, filmeket 1 dollárért, alkalmazásokat 50 centért lehet majd letölteni - legalábbis az Egyesült Államokban. A Google Play magyarországi bevezetéséről egyelőre nincs hír, a play.google.hu oldal nem működik.

Ez a Google Play egyébként nem összetévesztendő a Google korábbi, nem túl népszerű hírolvasó-szolgáltatásával, a Google Play-jel.

Rovatok