Index Vakbarát Hírportál

Előrendelési rekordokat dönt a Diablo 3

2012. május 11., péntek 12:35

A május 15-én megjelenő Diablo 3 lehet minden idők legsikeresebb pécés játéka, legalábbis ezt vetítik előre az előrendelési számok. Az Amazon.com, a világ legnagyobb webáruháza, adatai szerint soha nem volt még olyan pécés játék, amit ennyien rendeltek volna meg a megjelenés előtt. Ezt erősíti meg a játékot kiadó Activision Blizzard közleménye is, miszerint az akció-szerepjáték a cég korábbi nagy durranásánl, a Starcraft 2-nél is jobban teljesít.

Utóbbi információhoz hozzátartozik, hogy a kiadó összegzése nem feltétlenül azt mutatja, hányan vették meg a játékot, ugyanis egy akció keretein belül azok is hozzájutnak a Diablo III-hoz, akik éves előfizetést vásároltak a cég másik nagy sikerű játékához, a World of Warcrafthoz. Csak a nagyságrendek tisztázása végett: egymilliónál is több ilyen vásárló volt.

A Diablo 3 a legsikeresebb számítógépes akció-szerepjáték sorozat legújabb része, amiben a játékos célja, hogy pokolbéli szörnyeken, csontvázakon, varázslókon, savköpő kutyákon és zombikon verekedje keresztül magát, és végül megküzdjön magával az ördöggel. Érdekesség, hogy a játék indulásával egyszerre a kiadó cég egy olyan internetes piacteret is beindít, ahol a játékban szerzett javakat valós pénzre is válthatjuk.

A játékot itthon is hatalmas várakozás előzi meg, információink szerint a hazai kereskedések is több ezer előrendelést dolgoztak fel az elmúlt hónapokban. A megjelenést a rajongók és a kereskedők a korábbi években már megszokott bulival ünneplik meg: a program május 14-én, hétfőn 21:00 órakor indul, a játék éjféltől lesz megvásárolható.

Rovatok