Index Vakbarát Hírportál

60 millió dollárért vett arcfelismerőt a Facebook

2012. június 19., kedd 17:38

Már régóta szóltak pletykák arról, hogy a Facebook felvásárolja a face.com nevű arcfelismerő szolgáltatást. Az izraeli céget végül hétfőn vették meg. A Techcrunchnak egy ügyet jól ismerő forrás megerősítette, hogy 55-60 millió dollárért vették meg a céget, amelyet a Facebook részben készpénzben, részben részvényben fizetett ki a. A pontos ár a Facebook-részvények alakulásától függ.

A face.com a mobilos arcfelismerésre specializálódott, valószínűleg a Facebook majd a mobilról feltöltött képeken lévő arcok felismerésére és tagelésére használja majd. Mivel a rendszer felismeri, ki van a képen, elég lesz egy kattintással jóváhagyni.

Ez azért fontos a cégnek, mert most rengeteg, tagelés nélküli képet töltenek fel mobilról, ez pedig azt jelenti, hogy kevesebben mennek fel az oldalra: akit megjelölnek egy képen, általában egyből megnézi, mi az, amin szerepel. Ráadásul, ha a Facebook tudja, ki van egy képen, azt más algoritmusaiba is beépítheti, például eldöntheti, kiről jelenítsen meg gyakrabban vagy ritkábban állapotüzeneteket.

A korábbi, egymilliárd dolláros Instagram-felvásárlás egyértelművé tette, hogy a Facebook fontosnak tartja a mobilplatformot. Később akár az Instagramba is beépíthetik az arcfelismerést.

Rovatok