Index Vakbarát Hírportál

Androidos fényképezőgép a Nikontól

2012. augusztus 9., csütörtök 09:25

Teljesen új irányt mutathat a fényképezőgép-piacon a Nikon, a cég ugyanis augusztus végén egy androidos kompakt fényképezőgépet mutat be. A Nikon Rumors információi szerint a Coolpix S800-on a Google Play is elérhető majd.

A fényképezőgépen az Android 2.3 fut majd, lesz benne beépített GPS és wifi, 3,5 hüvelykes lesz az OLED kijelzője és 25-250 milliméteres lencsével kapható majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen szenzor lesz benne, de a Nikon jelenlegi kompakt kamerái 16 megapixelesek, valószínűleg ez sem marad el. A fényképezőgépet még az őszi Photokina előtt, augusztus 22-én jelentik be.

Nem ez lesz az első androidos fényképezőgép a világon, a CES-en már bemutattak egy androidos Polaroid kamerát, az SC1630-at. Ez is a Google Playről (akkor még Android Marketnak hívták) tudott leszedni alkalmazásokat, így akár zenét hallgatni is lehetett rajta.

Várható volt, hogy a gyártók megpróbálkoznak az androidos fényképezőgépekkel, kérdés, hogy mennyire lesz népszerű ez a felhasználók körében. Az augusztus végi IFA elektronikai kiállításon és a szeptember végén megrendezett Photokina kiállításon kiderül, lesznek-e még androidos gépek és melyik csak a kompakt szegmensben vagy a magasabb kategóriákban is.

Rovatok