Index Vakbarát Hírportál

A profikat célozzák a Panasonic új kamerái

2012. szeptember 19., szerda 12:40

A Panasonic bemutatta új tükör nélküli cserélhető objektíves sorozatának legújabb darabját, a GH3-at. A cég legerősebb modelljének tartja az új gépet, nem kevesebbet szeretne, mint a profi fotósokat megnyerni magának.

A tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépek eddig főleg Japánban és a többi ázsiai ország piacán hódítottak, ahol nagyon népszerűek lettek egyszerűen azért, mert ha nem is ugyanolyan, de közel olyan minőségű képet lehet velük készíteni, mint az alsóbb kategóriás tükörreflexesekkel – cserébe sokkal kisebbek és könnyebbek, így szívesebben viszik magukkal a felhasználók, nem kell nagy fotóstáskákat cipelniük egy-egy kiránduláson, városnézéskor. Ezeket a trendeket szeretnék az európai és észak-amerikai piacokon viszontlátni a gyártók, a Panasonic így ezekre a piacokra koncentrál kameráival.

A GH3 egy 16 megapixeles fényképezőgép, alig 550 gramm a súlya. ISO tartománya 200 és 12800 között van, ez kiterjeszthető 125 és 25600 közé. Javult az autofókusz teljesítménye és az érzékelője is új fejlesztés.

A háza magnéziumötvözetből készült, csepp- és porálló. OLED kijelzője kihajtható, kapott wifi-hozzáférést is a fényképezőgép, így akár azonnal is meg lehet osztani a képeket. A fényképezőgéphez androidos mobilt is lehet csatlakoztatni, ezzel a távolból is lehet irányítani például a kioldógombot.

A fényképezőgépet még nem lehet megvenni, a karácsonyi szezonra tervezik piacra dobni.

Rovatok