Index Vakbarát Hírportál

Bíróság előtt az Apple–HTC–megállapodás

2012. november 19., hétfő 17:07

A Samsung meg szeretné ismerni az Apple és a HTC múlt héten között megállapodásának részleteit, ezért bírósághoz fordult. A HTC és az Apple tízéves szabadalmi megállapodást kötött egymással, ennek részleteit azonban nem tárták nyilvánosság elé. Annyit sikerült csak kideríteni, hogy 5-10 dollár közötti díjat fizet a HTC minden eladott mobil után.

Pedig fontos következményei lehetnek a szerződésnek, nem mindegy például, hogy a megállapodás kiterjed-e az összes, Apple által birtokolt szabadalomra. Ha igen, akkor megakadályozhatja az Apple azon törekvését, hogy betiltsa a szerintük szabadalomsértő termékek árusítását.

A Samsung a bíróságtól kérte, hogy utasítsa az Apple-t a megállapodás nyilvánosságra hozására. Ezt azért tudja megtenni a Samsung, mert majdnem biztos, hogy olyan szabadalmak is szerepelnek a megállapodásban, amelyekről szó esik az Apple-lel folyó vitájukban.

A bíróságok nem szokták betiltani az olyan termékek árusítását, amelyek esetében lehetséges a megegyezés a vitázó felek között. Ahhoz, hogy az Apple mégis elérje ezt, bizonyítania kell, hogy az ellopott technológia visszavonhatatlan károkat okozott, és anyagi veszteséggel járt.

Rovatok