Index Vakbarát Hírportál

Érintőkijelzős terminálokká alakulnak a régi utcai telefonok

2012. november 22., csütörtök 15:10

Érintőkijelzős információs központokká alakítanák a régi utcai telefonokat New Yorkban. A hatalmas paneleken a turisták kaphatnának hasznos információkat, de sürgős felhívásokat, időjárást, híreket és hirdetéseket is meg tudnának jeleníteni, így utóbbival a fenntartásuk költségét is meg lehetne oldani.

A régi telefonok pont mostanában kaptak központi szerepet, New York lakói a Sandy hurrikán idején ezeken keresztül tartották a kapcsolatot rokonaikkal és ismerőseikkel, mivel az áramszünetben sokak mobiltelefonja lemerült. Átlagos napokon azonban nem használják a régi telefonokat, mégsem teljesen haszontalan létezésük. Viszonylag fejlett kommunikációs hálózat részei és az áramellátásuk is megoldott, az információs panelek kiépítésekor tehát nem kell jelentős összegeket költeni erre.

Próbaképpen már fel is állítottak Manhattanben néhány kijelzőt. A tervek szerint naponta kettővel növelik a számot egészen addig, míg el nem érik a 250-et. Nem csak Manhattanben állítanak fel ilyen információs központokat, Queens, Brooklyn, Bronx és Staten Island lesznek a következő helyszínek.

Rovatok