Index Vakbarát Hírportál

Bluetooth találja meg a kulcsainkat

2012. december 1., szombat 17:20

Az emberek hajlamosak a lakáson belül elhagyni apró, de annál fontosabb dolgokat, például a kulcsaikat, vagy a távirányítót. A Kickstaterhez hasonló Indiegogón kampányló StickNFind nevű startup pont erre nyújt megoldást. Minden ilyen szerkezetre, sőt akár a kutyára is erősíthető egy apró jeladó, így már a ház felforgatása nélkül is megtalálhatjuk dolgainkat.

A StickNFind a keveset fogyasztó Bluetooth-technológiát használja. Az eszközök körülbelül pénzérme méretűek, a súlyuk elhanyagolható. Mindegyik jelölő képes hangot és fényt is kiadni magából. A jeladók egyszerű, karórába való elemmel működnek, élettartamuk napi harminc perces használat mellett egy év.

A használathoz okostelefonra kell telepíteni az iOS-re és Androidra is elérhető StickNFind alkalmazást, amely ezután egyfajta radarként működik. A megoldás még nem tökéletes, a radar csak közelséget érzékel, az irányokat nem, ezért sétálgatni kell, és figyelni, merre erősödik a jel. Az egész rendszer nagyon hasonlít a rádiós kulcstartó-keresőkhöz, de itt nem kell még egy eszköz, a mobilon kapjuk az értesítést.

Rovatok