Index Vakbarát Hírportál

1,1 millióan vették meg a Simcity 2013-at

2013. március 19., kedd 10:02

A kezdeti problémák ellenére 1,1 millió példányt adtak el a Simcity nevű városépítő játékból, amit nemrég leteszteltünk. Az Electronic Arts közleménye szerint ennek több mint a felét az online boltban vették meg.

A két héttel ezelőtt piacra dobott játékot az első napokban kevesen élvezhették, mert technikai hibák megakadályozták a futtatását. A beépített másolásvédelem miatt a Simcityt csak aktív internetes kapcsolattal lehetett elindítani, de az EA szerverei nem bírták a terhelést és rendszeresen elérhetetlenné váltak.

Azóta az EA a négyszeresére növelte a szerverkapacitást, és ennek köszönhetően már könnyen be lehet lépni a játékba. A kiadó azt mondja, a játékosok eddig összesen 15 millió órát töltöttek el a Simcityvel.

Persze a kiadó igyekszik elfeledtetni a kezdeti rossz élményt, ezért mindegyik felhasználó, aki március 25. előtt megvette és aktiválta a Simcityt, ingyen letölthet egy másik játékot a katalógusából. A felhasználók a Battlefield 3, Bejeweled 3, Dead Space 3, Mass Effect 3, Medal of Honor Warfighter, Need for Speed Most Wanted, Plants vs Zombies és a Sim City 4 Deluxe Edition játékok közül választhatnak egyet.

Rovatok