Index Vakbarát Hírportál

Dobjon virágot a Google-termékek sírjára!

2013. március 25., hétfő 08:48

Nehéz a búcsú, főleg akkor, amikor olyan dolog szűnik meg létezni, ami élhetőbbé, vidámabbá vagy csak könnyebbé, rendszerezettebbé tette az életünket. Hogy a Google menetrendszerű pontossággal megszűnő egyes termékei melyik kategóriába tartoznak, azt nehéz megmondani, de a Slate.com munkatársainak köszönhetően most végre méltó módon emlékezhetünk meg a sokszor dollármilliókból kifejlesztett, majd az üzleti logika egy követhetetlen bakugrásának köszönhetően hirtelen lelőtt szolgáltatásokról.

A harminckilenc eltemetett projekt közül volt olyan, ami valóban hasznos volt, például a mostanában nyugdíjba küldött Google Reader, akadt, ami helyett lett jobb (például a Google Video, amit a Youtube felvásárlása lőtt térden), de a listán számos tévedés (Wave, Buzz) mellett bőven van olyan sírkő, akinek tulajdonosáról az átlagember még csak nem is hallott. Az előrelátó tervezők már most megásták a Google csodaszemüvegének, a Google Glassnak a sírját is, viszont a leginkább csak vegetáló közösségi oldal, a Google Plus kimaradt a szórásból.

A lelki megnyugvás azonban sosem volt még ilyen egyszerű: nem kell digitális gyertyát gyújtani, elég csak kattintani, és máris vágott virág kerül a sírboltra. A sírokat automatikusan működő robotok gondozzák, és hogy a megszáradt digitális virágok ne okozzanak gondot, mindig csak az utolsó háromezer szál látszik a képen.

Rovatok