Index Vakbarát Hírportál

Hekkertanfolyam indul az Óbudai Egyetemen

2013. március 29., péntek 09:43

Az Óbudai Egyetemen informatikai biztonsággal foglalkozó tanfolyamot indít, amelyen a résztvevők egyebek között azt tanulják meg, hogyan gondolkozik egy hekker. Az így kiképzett etikus hekkerek saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat.

A legjobb résztvevőket az egyetem felkarolja, további lehetőségeket és támogatást biztosít számukra a szakmai fejlődésben.

A most megnyíló oktató- és vizsgaközpontban több naprakész nemzetközi tanfolyam lesz az informatikai biztonság témájában, és a hely – egyedül az ország felsőoktatási intézményei közül – nemzetközi vizsgaközpontként is működik.

A tanfolyamokon az egyetem saját hallgatói mellett a központ szívesen fogadja más oktatási intézmények hallgatóit is, így a tapaszalt oktatók szélesebb körben adhatják át ismereteiket. A hamarosan elinduló tanfolyamon a hallgatók online vizsga letétele után nemzetközileg is elismert oklevelet, az EC Council által kiállított, úgynevezett Certified Ethical Hacker képesítést szerezhetik meg.

Rovatok