Index Vakbarát Hírportál

Gyakornokokat visznek a Szilícium-völgybe

2013. április 12., péntek 08:40

Elstartolt a magyar diákoknak kiírt Bridge Budapest ösztöndíjprogram, amelynek segítségével tíz fiatal egyetemista néhány hónapig gyakornokként dolgozhat a világ legnagyobb internetes cégeinél. A sikeres pályázók a Facebooknál, Twitternél vagy SoundCloudnál, illetve a projektet kitaláló és támogató magyar internetes trió, a Logmein, Prezi és Ustream különböző irodáiban szerezhetnek közvetlen tapasztalatot e cégek működéséről. Emellett a Bridge Budapest újságíróknak is programot indít, amellyel megismerhető a Szilícium-völgy belső világa.

A Bridge Budapest program egyik fő célja leszámolni a hazai fiatalok kishitűségével. Azt akarják bebizonyítani az embereknek, hogy innen is lehet világszerte sikeres projekteket indítani. A három magyar cég úgy látta, hogy bár az informatikai szakma rendszeresen találkozik velük konferenciákon, a 20-25 éves fiatalok körében nagyon kevesen ismerik a történetüket, és nem lebeg előttük ez a jövőkép, hogy egy budapesti startup is elérhet globális sikert. A Bridge Budapest neve is ara utal, hogy kapcsolatot teremtenek a világgal.

Irány az USA

Az ösztöndíjra április 10 és május 6 között lehet jelentkezni egy angol nyelvű prezentációval, valamint egy maximum 2 perc hosszú bemutatkozó videóval, amiben a pályázónak két kérdésre kell választ adnia: hogy mit jelent neki az internet, és hogy mi jut eszébe a "hétköznapi hősök" kifejezésről.

A jelentkezési űrlapon a pályázónak meg kell adnia, hogy melyik cégnél és milyen munkakörben szeretne gyakorlatot szerezni. Most informatika, dizájn és marketing/értékesítés területén ajánlanak helyeket a fent említett cégek irodáiban.

Rovatok