Index Vakbarát Hírportál

Senki nem szereti a Facebook Home-ot

2013. május 11., szombat 09:06

Nagy reményekkel, a Facebook dicsőséges bevonulásaként a mobiliparba jelentették be alig egy hónapja a Facebook Home szolgáltatást, és azzal az első olyan okostelefont, amiben már alapszolgáltatásként telepítve van ez a rendszer, a HTC First készüléket. Bár sem a gyártó, sem az AT&T mobilszolgáltató, ahol kapni lehet, nem árul el eladási adatokat, a cég nemrég 1 dollárra csökkentette a telefon árát (két éves hűségszerződéssel - alapban 350-be kerül), de a hírek szerint így, gyakorlatilag ingyen sem kapkodják azt el az emberek.

A Home az Android operációs rendszert alakítja át gyökeresen, és a közösségi oldalt teszi meg a telefon fő kezelőfelületének. A HTC Firstben már alapban benne van, és néhány más készülékre, például a Smasung Galaxy S3-ra vagy a Note 2-re külön telepíthető. Becslések szerint 60-70 millió, Facebook Home-mal kompatibilis telefon lehet a világon jelenleg. A Facebook által közölt egyetlen adat szerint a Google Playről közel egymillióan töltötték le az alkalmazást, de az felhasználói visszajelzések katasztrofálisak, az átlagos értékelés mindössze két csillag a lehetséges ötből. A kritikák szerint a Home tolakodó, kényelmetlen, mindent elnyom a telefon egyéb funkciói közül, és csak a legsúlyosabb Facebook-függőknek ajánlott.

A Business Insider értesülései szerint a Facebook programozói is elégedetlenek az alkalmazással, de a közösségi oldal felső vezetése, és személyesen Mark Zuckerberg is rendületlenül optimista, és nagy erőket összpontosít a további fejlesztésre. Sőt, a hírek szerint a cég akár egymilliárd dollárt is letehet az asztalra egy izraeli startup cég felvásárlásáért, ami gps-alapú, valós idejű közösségi térképet készít okostelefonokra. Ez arra utal, hogy a Facebook egész kis ökoszisztémát építene ki az Androidon belül saját magának.

Rovatok