Index Vakbarát Hírportál

Júniustól kapható az Nvidia Shield konzol

2013. május 14., kedd 16:42

A grafikus csipeket gyártó Nvidia a hivatalos vállalati blogján bejelentette, hogy mostantól előrendeléseket vesz fel a Shield nevű játékkonzolra, amely a januári CES 2013 kiállítás egyik legnagyobb szenzációja volt. Az Androidot futtató eszköz 350 dollárba kerül és júniusban szállítják le a vevőknek.

A Shield egy hordozható konzol, nagyjából akkora, mint egy kontroller. Felhajtható érintőkijelzője 5 hüvelykes, 720p felbontású, de a kütyü akár a tévére is ráköthető, ha száz centin akarjuk élvezni a kedvenc játékunkat. Ebben az eszközben jelenik meg először a négymagos Tegra 4 processzor, aminek az a különlegessége, hogy 72 grafikus mag és 2 gigabájt RAM egészíti ki, tehát valódi erőgépről beszélünk. Már csak az a gyanús, hogy az akku élettartamáról kevés szó esik, pedig egy hordozható gép esetében ez is lényeges szempont. Egyébként a Shield tele van minden jóval: van benne gps, bluetooth, microUSB csatlakozó és a 16 gigabájtos belső tárhely microSD kártyával bővíthető.

A felhasználóknak nem kell aggódniuk a játékok miatt, hiszen a gépen Android fut, tehát hozzáférnek a Google Play és az Nvidia TegraZone szoftvertboltok kínálatához. Emellett az Nvidia egy olyan funkció fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi majd a pc-s játékok átsugárzását a Shieldre. Így a konzolon nemcsak a mobilozóknak szánt Angry Birds és társai lesznek elérhetők, hanem a profi gémereknek szánt játékok is.

Rovatok