Index Vakbarát Hírportál

Rögzíthetjük az öt perce elhangzott mondatokat

2013. június 24., hétfő 13:10

Ki ne szerette volna legalább picit visszatekerni az időt, hogy felvegye a néhány perce elhangzott mondatokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez lehet a gyerek első szava, egy fontos információ, a kedvenc recept egyik hozzávalója.

Egy iPhone-ra letölthető alkalmazás most lehetővé teszi ezt anélkül, hogy mindent rögzíteni kellene és ebből kiválogatni a fontos részletet. A Heard nevű alkalmazás mindent felvesz, de néhány perces késleltetéssel mindent le is töröl.

Az alkalmazás elindítása után nincsen semmi dolgunk egészen addig, míg el nem hangzik valami, amit fel szeretnénk venni. Ekkor kell rákattintani a mentés gombra, a rögzített fájloknak nevet adhatunk, címkézhetjük, Facebookra is posztolhatjuk. Az alkalmazás a háttérben is futhat, csak egy piros gomb emlékeztet a kijelző tetején, hogy éppen használatban van.

Az ingyenes változat csak ízelítőt ad abból, amit az alkalmazás tényleg tud, csak 12 másodpercet lehet ugrani a múltba. Két dollárért viszont 30 másodperces, 1 perces és 5 perces késleltetést adhatunk meg.

Rovatok