Index Vakbarát Hírportál

A Yahoo leállítja az Altavistát

2013. július 1., hétfő 15:11

Tizenkét termékétől szabadul meg a Yahoo. Jay Rossiter, a vállalat alelnöke ma jelentette be, hogy a cég már pénteken leállította a Yahoo! Axist, a Browser Plust és a Citizen Sportsot, és még idén megszüntetik a Yahoo Localt és a Term Extractiont is. Hasonló sors vár a Webplayerre, a Yahoo RSS Alertre, a Yahoo Downloads Betára is. A legjelentősebb lépés azonban egyértelműen az Altavista, a Yahoo saját keresőjének a felfüggesztése.

Az Altavista keresőmotorja 1995. december 15-én vált publikussá. Sokáig az internet legnépszerűbb keresője volt, de idővel alulmaradt a Yahooval és a Google-vel szemben. A Yahoo 2003-ban vásárolta meg az Altavista anyavállalatát. Már 2010-ben is voltak hírek, amik a keresőmotor leállításáról szóltak, de mostantól hivatalos, hogy az Altavista július 8-án leáll.

A Yahoo az idén számos váratlan üzleti lépést tett; ezek mind arra utalnak, hogy a cég módosít az eddigi üzletpolitikáján. A legjelentősebb lépés a Tumblr felvásárlása volt; a népszerű mikroblogszolgáltatóért a vállalat egymilliárd dollárt fizetett.

Rovatok