Index Vakbarát Hírportál

Radikálisan változtat eladási stratégiáján az Apple

2013. július 4., csütörtök 13:18

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója megváltoztatná az iPhone-okkal kapcsolatos eladási stratégiáját, hogy visszaverje az androidos mobilok felől érkező támadást. Cook több mint három órán keresztül beszélt a hivatalos Apple-boltok vezetőivel, és kiadta az ukázt: még több vásárlót kell a boltokba csábítani.

A vezérigazgató elégedett a Macbookok és iPadok eladásával, mert ezek nagy részét a cég boltjaiban adják el. Az iPhone-ok nyolcvan százalékát viszont máshol szerzik be a felhasználók. Ez azért probléma, mert az iPhone belépő termék a többi Apple-kütyü felé, vagyis Cook szerint nagyon fontos, hogy az iPhone-t vásárlók olyan környezetben vegyék meg a mobilt, ami tele van Macbookkal és iPaddel. Ráadásul hiába veszik az iPhone-ok túlnyomó többségét máshol, a javítás az esetek felében Apple-boltokban történik. Tim Cook ezt a két számot szeretné közelíteni egymáshoz.

Az Apple éppen ezért mindenféle ösztönzőket vezet be a vásárlóknak és az eladóknak is. Az első ilyen az iskolakezdési akciójuk, amelynél ötven dolláros kupont adnak az Apple boltjaiban eladott iPhone-ok mellé. Az ennél részletesebb tervek még nem készültek el, azokat Tim Cook néhány hónapok belül mutatja majd be.

Rovatok