Index Vakbarát Hírportál

Így fog kinézni a királyi sarj

2013. július 23., kedd 17:45

Angol kutatók elkészítették Vilmos herceg és Kate Middleton arcának digitális másolatát, hogy aztán megjósolják utódaik jövőbeni kinézetét. A képeket az angol University of St Andrews Perception Labjában fejlesztett szoftverrel készítették, amely majdnem 200 különböző, arcon megjelenő eltérés követésére képes.

David Perrett és Amanda Hahn, az egyetem kutatói először felvették ezeket a jellegzetességeket Middleton arcáról, majd ebből elkészítették virtuális ikerbátyját. Ezután egyesítették ezt a herceg arcáról készült mintával, hogy létrehozzanak egy fiatal férfit. Ugyanezt a folyamatot a másik nemmel is megcsinálták, így létrehozták egy fiatal lány arcát.

Az arc öregedése az egész területet érinti, viszont a kutatók szerint a hercegi párnak vannak egyértelmű jellegzetességei, például Kate ívelt szemöldökei, vagy Vilmos szögletes álla. A felnőtt képek elkészítése után az összegyűjtött jellegzetességeket átültették egy átlagos hét hónapos gyerek arcára.

Perrették korábbi kutatása kiderítette, hogy az arcon található jellegzetességek közül több is megmarad 6 hónapostól 21 éves korig. Az is kiderült, hogy aki a lányok közül aranyosnak néz ki babaként, az fiatal felnőttként is, aki fiúknál pedig aki férfiasan néz ki, később is úgy fog. A labor honlapján egyébként bárki kipróbálhatja, milyen utódaik lesznek, ha éppen működik a szolgáltatás.

Rovatok