Index Vakbarát Hírportál

Európába jön a Google Play Music

2013. augusztus 8., csütörtök 13:32

A Google néhány hónapja indította el a Play Music All Access szolgáltatást, de már korábban is rebesgették, hogy a cég belépne a zenestreamelésből élő szolgáltatók közé, a Spotify, a Deezer és az Xbox Music piacára. Az All Access szolgáltatás pont ugyanazt kínálja, mint a riválisok: az előfizetési díjért cserébe több millió számhoz biztosít hozzáférést.

Az All Access szolgáltatás hivatalos oldala szerint a szolgáltatás már nemcsak az Egyesült Államokban elérhető, hanem az Egyesült Királyságban, Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Az első vásárlókat a Google kedvezményes havidíjjal próbálja megfogni: a szeptember 15-e előtt feliratkozók 7,99 euróért fizethetnek elő a szolgáltatásra, ami egyébként havonta 9,99 euróba kerül. A Google Play Music dalválasztéka Magyarországon egyelőre nem elérhető, de lehetséges, hogy az e-könyvek bevezetése után hamarosan zenéket is streamelhetünk. A hazai helyzetről a cég magyar képviselete későbbre ígért tájékoztatást.

A rendszer működése valószínűleg hasonló lesz, mint az amerikai piacon. Ott az androidos eszközökön, illetve a böngészőben futtathatjuk a zenéket streamelő lejátszót, illetve a felhőbe a saját zenéinket is feltölthetjük, és bármikor hallgathatjuk őket.

Rovatok