Index Vakbarát Hírportál

Profi kamerát csinál a mobilból a Sony

2013. augusztus 13., kedd 11:43

Már régóta pletykálják, hogy a Sony egy új Carl Zeiss lencsét fejleszt, amit majd wifin vagy NFC-n lehet az okostelefonokhoz csatlakoztatni. A kamera állítólag 20,2 megapixeles lesz és profi képeket lehet majd készíteni vele.

Az SonyAlphaRumors néhány részletet is kiderített a DSC-QX10 és DSC-QX100 lencsékről. Ezek nem a hagyományos értelemben vett lencsék, hiszen van beépített szenzoruk, Bionz processzoruk, wifi- vagy NFC-kapcsolatra képesek és van bennük sd-kártya slot. Nincs ugyanakkor lcd-kijelzőjük, mert nem önmagukban lehet használni ezeket, hanem okostelefonhoz, esetleg tablethez kapcsolva.

A készülékekhez mágnesesen illeszthetők, az adatot pedig wifin küldik. Andoridos és iOS-készülékekkel is működik a dolog. Úgy tűnik, a Sony felismerte, hogy a felhasználók többsége úgyis a mobiljával fog fényképeket készíteni, bármilyen jó és kicsi fényképezőgépeket ajánlanak nekik. Ezzel a kiegészítővel pedig végre a mobilokkal is lehet minőségi képeket készíteni.

A nagy kérdés persze, hogy mennyibe kerülnek ezek a lencsék. Erről még nem sokat tudni, mint ahogy a hivatalos bejelentés napjáról sem, de állítólag már szeptember elején a piacra kerülhetnek a kiegészítők.

Rovatok