Index Vakbarát Hírportál

Személyesebb lesz a Google keresője

2013. augusztus 15., csütörtök 13:32

A Google megint újít egyet a keresőjén, hogy a felhasználók egyszerűbben találják meg hozzájuk fűzött információt. Mostantól olyan kérdésekre is választ kapnak, mint a járatinformáció (Időben indul a járatom?), vagy szállodai foglalásokról, csomagküldő szolgálatokról (Mikor érkezik a csomagom?).

Hasonlóan a Google+-hoz, a hagyományos Google keresésben is meg lehet keresni és szűrni a nyaraláson készült képeket (mutasd a parton készült fotókat). A szolgáltatás szokás szerint folyamatosan válik elérhetővé a Google felhasználóinak. Először az Egyesült Államokban élők, majd a Google szolgáltatásait angolul használók próbálhatják ki a személyesebb keresőt.

Az új szolgáltatások valamennyi platformon elérhetők lesznek, kivéve a Google Glasst, viszont a szolgáltatás a hangkeresést is támogatja. A Google Now használói már ismerhetnek néhányat a szolgáltatásokból, mit például a járatkeresőt, automatikus műsorajánlót, útvonaltervezőt.

A Google a szükséges háttérinformációt a felhasználó Gmail-fiókjából szerzi, ha tehát visszaigazoló email érkezik egy repülőjegyvásárlásról, a Google ezt megjegyzi, és amikor aktuális, jelzi a felhasználónak, hogy hamarosan indul a járata, ideje készülődni. A szolgáltatás csak akkor él, ha a felhasználó belépett Google-fiókjával, így csak saját személyes adatait láthatja. Ki is lehet kapcsolni teljesen vagy akár csak egy-egy keresésre.

Rovatok