Index Vakbarát Hírportál

Lenyomta a Yahoo a Google-t

2013. augusztus 22., csütörtök 09:33

A júliusi adatok szerint több mint két év után először a Yahoo oldalait többen keresték fel az Amerikai Egyesült Államokban, mint a Google szolgáltatásait − legalábbis a comScore jelentése alapján, egyedi felhasználókra tekintve.

A Yahoo-t 196,6 millióan töltötték be, míg a Google oldalait csak 192,3 millióan. Ez azt jelenti, hogy a Yahoo-nak húsz százalékkal több egyedi látogatója volt, mint tavaly júliusban. Akkor a harmadik leglátogatottabb oldal volt a konkurens kereső és a Microsoft után.

Kinevezése óta Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója számos változást vezetett be az amúgy válsághelyzetben lévő cégnél, valószínűleg neki is köszönhetőek a jobb számok. Kinevezése után a cégnél végrehajtottak több felvásárlást is, a legnagyobb a Tumblr megvétele volt, mely az USA 28. leglátogatottabb oldala volt júliusban. Ennek forgalmát azonban nem számolják bele a statisztikába, közvetlen módon nem járult hozzá az eredményhez.

Az elmúlt hónapban, több mint egyéves lejtmenet után a Yahoo oldalmegtekintései emelkedni kezdtek. Ennek forrása valószínűleg a felfrissített Yahoo Mail, időjárás-, sport- és híroldalak, asztali és mobilos verzióban is. A felújított Yahoo Mail tabletes alkalmazás 120 százalékos emelkedést hozott a napi aktív látogatók számában.

Rovatok