Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a HTC dizájnereit

2013. szeptember 1., vasárnap 11:24

Taipeiben letartóztatták a HTC több vezető dizájnerét, mert azzal vádolják őket, hogy üzleti titkokat loptak, mielőtt elhagyták volna a vállalatot. A dizájnerek új céget alapítottak volna, amely Tajvanon és Kínában is működött volna.

Öt embert kérdeztek ki, köztük Thomas Chient, a termékdizájn alelnökét, Justin Huangot, a dizáncsoport egyik vezetőjét. A két férfit őrizetbe vették, a többieket óvadék ellenében szabadon bocsátották.

A hírek szerint a HTC elnöke, Cher Wang maga fordult a hatóságokhoz. A nyomozók aztán kiderítették, hogy az említettek saját dizájncéget akartak alapítani, ehhez már meg is tették az első lépéseket. A céget be is jegyezték Kínában Xiaoyu néven.

Fel is mondtak volna a HTC-nél, miután megkapták éves bónuszukat. A HTC azonban észrevette, hogy Chien fájlokat töltött le teljes titokban a nemsokára bemutatandó Sense 6.0 felhasználói felületéről, majd kívülállókkal osztotta meg azokat.

A dizájnerek egy részét azzal is vádolják, hogy hamisan úgy állították be, hogy a HTC One mobil dizájnját külső cég végezte volna. A munkát elvégezték házon belül, majd kiszámláztak a cégnek 334 ezer dollárt május és július között, majd a pénzt elosztották maguk között.

Rovatok