Index Vakbarát Hírportál

Átlőtt képernyővel is működik az Nvidia Shield

2013. szeptember 11., szerda 10:54

A korábban főleg videokártya-gyártóként és grafikuscsip-fejlesztőként ismert nVidia idén július 31-én érdekes koncepciójú kézikonzolt jelentetett meg. Sajnos a termék Európában csak nagyon nehezen érhető el, így a tesztünk egyelőre várat magára, de egy amerikai videóból az már kiderült: nevéhez illően a konzol strapabíró, akár egy pajzs.

A konzol ugyanis átlőve is működik, de arra vigyázni kell, hogy a lövés az érintőképernyőt érje, ne pedig azt a műanyagházat, amiben a kép előállításán dolgozó alkatrészek kaptak helyet. A RatedRR YouTube-csatorna készítői lövöldöztek egy Shieldre, és azt tapasztalták, hogy ha a műanyagházat találat éri, a konzol nem meglepő módon meghal. Viszont a képernyő bírta a strapát: bár a lövedék átment rajta, a konzol továbbra is működött (igaz, az érintőkijelzős funkció megzavarodott a képernyőn tátongó lyuktól).

A teszt során visszafogott próbákkal is mérték, mit bír a külföldön vegyes sikert aratott, 300 dolláros gép: betonra ejtették például, ami egy hordozható játékgép esetében valóban mindennapos veszély.

A négymagos processzorral, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt háttértárral szerelt gép amúgy nemcsak arra képes, hogy saját, 720p felbontású, és a jelek szerint mérsékelten golyóálló kijelzőjén jelenítse meg a játékokat, de a Steam digitális platformjának Big Picture módját kihasználva akár asztali számítógépre is képes streamelni a látottakat. Magyarra lefordítva: ha épp nem szétlőjük, a sorsot a névvel maga ellen kihívó masina arra is képes, hogy az öthüvelykes képernyő helyett a képet egy nagyobb monitorral ellátott, Windowst futtató gépen jelenítse meg.

Rovatok