Index Vakbarát Hírportál

Bárhol fizethetünk az Amazonnal

2013. október 9., szerda 11:41

Az Amazon a Money 2020 konferencián jelentette be, hogy elindította Login and Pay with Amazon nevű szolgáltatását, egy weboldalra kirakható gombot, amivel bárki fizethet a rendszeren keresztül, bankkártyával, de akár Paypallel is.

Az új szolgáltatás kombinálja az Amazon régóta működő fizetési szolgáltatását egy viszonylag új bejelentkezési felülettel, így érdemes beépíteni bármilyen webshopba. A lényeg, hogy akinek már van amazon.com-os regisztrációja, annak nem kell a gombot használó bolton újra regisztrálnia, hanem egyből, biztonságosan fizethet.

Login and Pay with Amazon

Idén indították el a Login with Amazon szolgáltatást is, ezzel amazonos regisztrációval lehetett bejelentkezni más weboldalakra (ilyet tud a Facebook és a Google is), de akkor még a fizetés nem volt elérhető a gombhoz. A gomb első hivatalos partnerei között van a repüléshez netet biztosító Gogo, ők még idén bevezetik a gombot.

Az Amazonnak van az Apple után a második legtöbb bankkártyaadata: az Iphone-ok gyártójának 575 millió kártyáról vannak adatai, az Amazon viszont hivatalosan sosem publikálta, mennyi banki információ van a birtokukban, de szóviőjük szerint 215 millió aktív regisztrációjuk van.

Az Amazonéhoz hasonló megoldáson dolgozik a mobilos fizetést megújítani próbáló Square, Pay with Square néven vezetnének be hasonló funkciót.

Rovatok