Index Vakbarát Hírportál

Facebook-poszt buktatta le a gyilkos tiniket

2013. október 16., szerda 13:35

Öngyilkossághoz vezető facebookos trollkodással vádolnak egy 14 és egy 12 éves floridai lányt. A lányokat zaklatás miatt büntethetik meg.

Rebecca Sedwick egy elhagyott betongyár épületéről ugrott le múlt hónapban. A CNN szerint az idősebb vádlott ezután azt írta ki a közösségi oldalra: „Igen, tudom, hogy terrorizáltam Rebeccát, és ő megölte magát, de leszarom”.

A 14 éves ex-osztálytárs most a fiatalkorúak fogdájában van. Kedden hallgatták ki először. Akkor elmondta, a vita közte és Rebecca között egy fiú miatt kezdődött, akivel mindketten randiztak. A helyi seriff szerint az idősebb lány egy éve terrorizálhatta a fiatalabbat, miután az randizott egykori pasijával. A seriff szerint fizikálisan is bántalmazta és a másik letartóztatott tizenévest is az idősebb vehette rá, hogy zaklassa Rebeccát.

Az öngyilkos lánynak korábban számos zaklató üzenetet is küldtek. „Meg kéne halnod”, „miért nem mész és ölöd meg magad” – írták Rebeccának. Egy nappal halála előtt az áldozat azt üzente egy fiúnak: „Ugrok. Nem bírom tovább”.

A lány ügyvédje tagadta, hogy védence bántotta volna osztálytársát, sőt, szerinte a 14 éves lány az utóbbi időben nem is lépett be a Facebookra. A lány ügyvédje azt is megjegyezte, hogy védence csalódott volt Rebecca halála miatt. A helyi seriff ennek ellenére nem hiszi, hogy a lány Facebookját feltörték.

A halott lány anyja az osztálytársak letartóztatása kapcsán azt mondta: ez lett volna a legjobb születésnapi ajándék a lányának, aki ezen a héten töltötte volna be a 13-at. „Végre igazságot szolgáltattak; végre csináltak valamit ezekkel a lányokkal, akik megfélemlítették őt” – mondta az anya a CNN-nek. Hozzátette: ez az, amire a lánya mindig is vágyott.

A hatóság a zaklatók szüleit és az iskola dolgozóit is hibásnak tartja, akik mind tudtak a megfélemlítésről, mégsem tettek semmit az ügyben. A 14 éves lány szülei az öngyilkosság és a kritikus poszt után sem tiltották el lányukat a Facebooktól. A seriff hiszi, hogy a 14 éves bűnös, de attól tart, ezt nem lehet majd egyértelműen bizonyítani.

Rovatok