Index Vakbarát Hírportál

Hatmillió dollárt érnek a Bitcoin-pizzák

2013. november 20., szerda 19:57

Az istenit, tényleg kurvára jó ez a turmix! Nem tudom, megér-e öt dollárt, de kurvára jó. – Vincent Vega, profi bérgyilkos

A Business Insider már régóta követi annak a két pizzának a történetét, amit a jacksonville-i Laszlo Hanyecz vásárolt. Hanyecz 2010 májusában a Bitcoin Talk fórumán ajánlott tízezer bitcoint annak, akik rendel neki két pizzát. A virtuális valuta árfolyama akkor még 25 dollár körül volt.

Négy nappal Hanyecz ajánlata után az egyik felhasználó, jarcos élt az ajánlattal, és küldött két pizzát Hanyecznek. Ezekről Hanyecz egy fotót is készített. A Papa John's pizzériában készült The Works pizza látszólag igen finom: az összetevők listája szerint sonkát, fokhagymát, fűszeres olasz szószt, friss zöldpaprikát, gombát és fekete olívát tesznek rá.

Az viszont kizárt, hogy ezekért bárki hatmillió dollárt fizetne. Mert ezek a pizzák most ennyit érnek. Amikor a Business Insider foglalkozni kezdett a témával, a Bitcoin árfolyama 234 dollár volt. Most 600 dollárt ér. Tízezer Bitcoin = hatmillió dollár.

Reméljük, finom volt a pizza.

Rovatok