no

Index Vakbarát Hírportál

Hadat üzen a mémeknek a Facebook

2013. december 3., kedd 10:49

A Facebook újabb változást jelentett be a felhasználói üzenőfalak kezelésében: ezentúl jóval kevesebb cuki mémfotót láthatunk a hírfolyamban, mint eddig. A közösségi oldal úgy döntött, hogy a minőségibb tartalomnak ad inkább helyet, és a lolmacskákhoz hasonló képek a háttérbe szorulnak.

A cég egy belső felmérésre hivatkozik, amely azt mutatja, hogy a felhasználók gyakrabban kattintanak értékes tartalomra, például hírekre, újságcikkekre, mint a legutóbbi mémek ezredik variációjára. A hivatalos posztban erről így írnak: hamarosan sokkal hatékonyabban meg tudjuk különböztetni a jó minőségű cikkeket a mindenhol látható mémektől.

Az még nem teljesen világos, a Facebook hogyan fogja megállapítani bármilyen online tartalomról, hogy az mennyire magas minőségű, de valószínűleg jóval kevesebb tartalom jelenik majd meg ezentúl a hírfolyamokban a 9gag.comról vagy a cheezburger.comról.

Egy másik változás, hogy ha valaki egy cikkre kattint, a Facebook három másik, hasonló témájú cikket is ajánl majd. A változtatás célja, hogy a közösségi oldal a személyes posztoktól egyre inkább egyfajta médiaaggregátorrá akar válni, ahol az emberek híreket, érdekes cikkeket osztanak meg egymással. A sok ismerős által olvasott és kommentelt tartalmak is jóval erősebben kiemelve jelennek meg a jövőben.

Rovatok