Index Vakbarát Hírportál

Bűnösek a Paypal támadói

2013. december 9., hétfő 16:02

Bűnösnek vallotta magát 13 amerikai a múlt héten, amiért részt vettek az Anonymous által a Paypal ellen szervezett túlterheléses támadásokban. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint mindannyian beismerték, hogy DDoS-támadást (elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás) indítottak 2010 decemberében a digitális pénzkereskedelemmel foglalkozó Paypal oldala ellen.

A motivációjuk bosszú volt: a szolgáltató letiltotta a Wikileaks számláját, miután az kiszivárogtatta az USA diplomáciájának iratait. Az egyik vádlottat külön elítélték a Santa Cruz County weblapja ellen indított támadás miatt.

Az elkövetők beismerték ,hogy az Anonymous által kiadott Low Orbit Ion Cannon nevű eszközt használták a támadáshoz, amellyel ugyan bárki könnyedén támadást intézhet a nagyobb weboldalak ellen, viszont alapból egyáltalán nem rejti el a személyazonosságát, így a támadók könnyen betonosíthatóak.  

Az fiatal, 26 és 44 év közötti férfiak ellen a bíróság számítógépes betörés miatt emelt vádat. A tárgyalások alatt szabad lábon védekezhetnek. Múlt héten Pierre Omidyar, az eBay igazgatója, a Paypal tulajdonosa enyhe ítéltre kérte az bíróságot: szerinte ezrek vettek részt a támadásban, nem érdemes ezen a pár emberen elverni a port.

Rovatok