Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lesz a Steam-konzol

2013. december 12., csütörtök 17:36

Eddig csak rajzolt illusztrációt lehetett látni a Valve készülő konzoljáról, a Steam Machine-ról, amely saját operációs rendszert, a Linux-alapú SteamOS futtat majd. Most kijött egy rendes bemutatókép is. A konzolból a biztonság kedvéért windowsos változatot is lehet majd venni, hogy a játékosok biztos mindennel tudjanak játszani. Több gyártó is készül Steam Machine-nal, az iBuyPower megoldása az XBox árával versenyez. A gépeket hivatalosan a januári, 2014-es CES-en ismerhetik majd meg a látogatók.

Egy másik gyártó, a Digital Storms gépéről is kiderült néhány részlet: a gépet lehet majd vízhűtéssel kérni, Nvidia GeForce GTX Titan videokártya és 700 wattos tápegység lesz benne fejlett hő- és légáramlás-kezeléssel. Az egészet pedig viszonylag kicsi házba rakják, amit kifejezetten a nappalira terveztek. 

A konzol nem lesz olyan olcsó, mint a Microsofté vagy a Sonyé: 1469 dollár (324 ezer forint), a további lehetőségek pedig további pénzbe kerülnek majd. A bemutatóoldal szerint január 6-án lesz a hivatalos bejelentés.

Rovatok