Index Vakbarát Hírportál

A Twitch állva hagyja a Való Világot

2014. január 17., péntek 15:50

A Twitch közzétette a hivatalos nézettségi statisztikáit. Ennek alapján a felhasználók minden hónapban összesen 12 milliárd percnyi közvetítést néznek végig. Ez megdöbbentően sok idő, főleg ha tudjuk, hogy a közvetítéseken az látható, ahogy mások videojátékokkal szórakoznak.

12 milliárd perc. Az 3 millió 333 ezer 333 óra. 138 ezer 888 nap. 380 év. És ezt egy hónap alatt nézik végig a felhasználók. Hol van ehhez képest a Való Világ 6?

Már a fejlesztőket is érdekli a dolog

A Twitch népszerűsége 2012 óta megkétszereződött. Ez főleg az azóta eszközölt fejlesztéseknek köszönhető, mint például a következő generációs konzolok és a Steam integrációja. Az ehhez hasonló lépések további potenciális felhasználókat is vonzhatnak; csak a Steamnek hatvan-hetvenmillió felhasználója van.

A legnépszerűbb műsorok között van a League of Legends. Ezzel, ha valaki ügyesen játszik, és elég nézőt vonz, annyi reklámbevételt söpörhet be, hogy nagy lábon megélhet belőle. Az adások népszerűsége a Championship Seriesszel tetőzött, ahol a legjobbak játszottak egymás ellen. A nézettségi listán a Dota 2 a második, a harmadik a Starcraft 2. Ez is csak azt mutatja, hogy a Twitch jó kapcsolatokat ápol az e-sport-közösséggel.

A Twitch szerint a szolgáltatás népszerűségét már a fejlesztők is észrevették. Sok, főleg e-sportként is játszható játék kliensébe integrálták a Twitchet, így bárki indíthat velük saját közvetítést. Mint elmondták, ezekkel manapság nem utólag egészítik ki a játékot, hanem a fejlesztést is úgy igazítják, hogy a szolgáltatást a legoptimálisabban építhessék be a játékba.

Rovatok