Index Vakbarát Hírportál

Felforgatják a Microsoft felsővezetését

2014. március 4., kedd 12:16

A Microsoft új vezérigazgatója átalakította a cég vezetését. Leávltja például Tony Bates volt Skype-vezért, aki mostanában a cég alelnökeként az üzleti fejlődésért is felelős volt. Eric Rudder váltja őt a posztot, aki eddig a stratégiáért felelős alelnök volt többek között.

A cég Tami Rellertől is megválik, ő a marketingért volt felelős alelnökként. Satya Nadella vezérigazgató azt írta a munkatársaknak küldött körlevelében, hogy egyszemélyi vezetést szeretne a teljes marketinges területre és a posztot Chris Capossela kapta.

Reller a cégnél marad, amíg utódja át nem veszi teljesen új pozícióját. Nadella pedig azt ígérte, hogy Rellernek lesz egy kis ideje kipihenni magát, mielőtt más cégnél kezd el dolgozni. Ez azt jelentheti, hogy kap egy nagyobb végkielégítést a Microsofttól.

Mark Penn a következő név, akit meg kell ismerni, ő Nadella közeli munkatársa lesz a legfőbb stratégiai vezető a cégnél. A legfőbb tanácsadói testületbe kerül be és személyesen a vezérigazgatónak küldi jelentéseit majd.

Rovatok