Index Vakbarát Hírportál

Három cég is ugyanazt az áprilisi tréfát találta ki

2014. április 2., szerda 12:07

A technológiai cégek is úgy érzik, nem maradhatnak ki az április 1-jei össznépi viccelődésből. Idén sem volt ez másként, szinte valamennyi cég kijött valamilyen árhírrel. Kellemetlen meglepetés lehetett ez három távol-keleti cégnek, a Samsung, Toshiba és HTC ugyanis ugyanazt a vicces sütötte el. Mindhárom cég okoskesztyű fejlesztéséről számolt be.

A HTC Gluuv a cég legújabb okostelefonjával, a HTC One M8 mobillal lett volna összekötve. A Samsung Fingers kesztyűre hajlított Super Emo-LED kijelző és 16 megapixeles kamerát, 4 gigabájt tárhelyet hazudtak, természetesen napelemes töltéssel. A dél-koreai gyártó még részletes specifikációt is közölt a kesztyűhöz.

A Toshiba ennél is tovább ment, ők még 7.1-es fülhallgatót is álmodtak a 4G kapcsolattal rendelkező kesztyűbe, és nem maradhatott ki a 4K videókamera sem.

Az eset egyébként azt mutatja, hogy az okoseszközök térnyerését várják a cégek az idei évtől. Valószínűleg nem véletlen a kesztyű ötlete sem, az ötletelésekben felmerülhetett, mint egy valamikor később megvalósítandó terv. Lehet, hogy néhány év múlva tényleg lesznek ilyen kesztyűk.

Rovatok