Index Vakbarát Hírportál

Az iPadje miatt halt meg egy nő

2014. július 15., kedd 08:58

Elütött egy fiatal nőt a New York-i metró, mert az a peronról a sínek közé esett, miközben az iPadjét használta. A Union Square-en várakozó többi utas szerint a nő hirtelen elvesztette az egyensúlyát, és pont az érkező szerelvény elé zuhant. A metró vezetőjének esélye sem volt megállni.

A hivatalos vizsgálat szerint a nő valóban a tabletet használta, mielőtt a baleset történt: majdnem leejtette a készüléket, és ahogy el akarta kapni, megbotlott, ekkor zuhant le a peronról. A nő barátja azt mondta, hogy nem az iPad a hibás: fiatal anyuka hajnalban kelt, egy pékségben dolgozott, és egyszerűen fáradt volt. „Hazafelé jött a munkából. A szemtanúk szerint is nagyon fáradtnak tűnt, és egyszerűen csak leesett a peronról” – mondta a férfi a New York Postnak nyilatkozva.

Egy 2013-as tanulmány szerint egyre gyakoribb, hogy a különböző mobileszközök balesetet okoznak. A felmérés adatai alapján az USA-ban a vezetés közbeni sms-ezés miatt több tizenéves hal meg, mint a részeg sofőrök által okozott balesetekben. Egy 2011-es vizsgálat szerint mobilhasználat közben 1,4-szer valószínűbb, hogy baleset éri az autóvezetőket.

Rovatok