Index Vakbarát Hírportál

Nemsokára még rosszabb lesz fapadossal utazni

2014. július 16., szerda 18:55

Az Airbus nemrég bejelentette, hogy olyan szabadalmat nyújtottak be, aminek köszönhetően több ülés fér majd el a repülőiken, cserébe a háttámlás székek helyett valami libegőféle ülőalkalmatosságon kell végigszenvedni a többórást utat, írja a Wired. A tervek szerint a meglehetősen minimalista székeknek köszönhetően több hely szabadul fel, mivel forgatható lesz a kartámasz, az ülés és a háttámla pedig felhajtható, a magasított szék miatt pedig több hely jut a lábaknak.

A szabadalom szövegében az is szerepel, hogy az alacsony költségvetésű repülőcégek minél több utast szeretnének a járataikra, ezzel maximalizálva a gép használatából származó bevételt. Ez a metódus egyébként nem ismeretlen, a RyanAir például több alkalommal is belengette, hogy állóhelyeket tervez a rövidebb ideig tartó járatokra, hogy több utast tudjon szállítani.

A szabadalom szövegében arra is kitér az Airbus, hogy az eddig használt gépeknek ezekkel az új székekkel lehetősége nyílik sokkal több utast szállítani, bár ők is elismerik, hogy ez az utasok kényelmének hátrányára van, és személyenként sokkal kevesebb helyet biztosít az út alatt.

Rovatok