Index Vakbarát Hírportál

Milliókat lehet keresni Snapchat-reklámmal

2014. július 29., kedd 09:26

A Facebook régóta lejárt lemez, sőt, már az Instagram és a Vine is kezd lepörögni, amennyiben a cél az amerikai, véleményvezér tizenévesek megszólítása. Most az egyszer megnézhető videós üzenetek küldésére jó Snapchat a menő, úgyhogy a vállalatok is elkezdték kihasználni a benne lévő lehetőségeket.

Shaun McBride üzenetenként akár több ezer dollárt (pár százezer forintot) keres, mert a vele szerződő cégek tudják, hogy a rövid reklám célba fog érni. „A márkák mind ott vannak a Facebookon és az Instagramon, de a fiatalok már nincsenek ott, vagy egyszerűen csak átlapozzák a hirdetéseket” – mondja McBride, aki Shonduras néven publikál. A Snapchatre azonban mindenki odafigyel, mert tudják, hogy csak egyszer lehet megnézni a rövid videót, utána elérhetetlenné válik.

Az egész úgy kezdődött, hogy küldött egy képet a lányának, ő továbbküldte az osztálytársainak, és hirtelen több száz követője lett. Egyszer csak eljutott arra a szintre, miután a képei a Redditet is megjárták, hogy felhívták a Disney-től, segítsen nekik a Snapchatre épülő reklámkampányuk kidolgozásában.

McBride 60 ezer követővel reklámonként pár ezer dollárt keres, de ennek a sokszorosára is nőhet az összeg, ahogy nő a követők száma. A Vine-on vannak, akik több tízezret is zsebre tesznek, persze ezekben az esetekben már milliós nagyságrendű követői létszámról van szó.

Rovatok