Index Vakbarát Hírportál

Saját karakterrel tiszteleg Robin Williams előtt a WoW

2014. augusztus 13., szerda 12:04

Robin Williams saját karaktert kap a World of Warcraft (WoW) nevű, világszerte népszerű, nagyon sok szereplős online szerepjáték (MMORPG) világában. A WoW és a színész rajongói táborainak – ezek szerint – meglehetősen népes átfedése már Williams halálának napján a játékot kiadó Blizzardhoz fordultak a change.org nevű petíciós oldalon, hogy a cég írja bele a WoWba a színészt, aki a játék nagy rajongója volt.

A petíciót indító Jacob Holgate szerint Williams a Blizzard játékainak lelkes híve volt, a Warcraft III-at is előszeretettel játszotta a saját maga által összerakott gépen, a WoW-beli karaktereit pedig nagyon komolyan vette, és nemcsak a WoW-függőségével, de az erre adott reakciókkal is szívesen viccelődött. Ezért kérte a közösség a Blizzardot, hogy így állítsanak emléket a tragikus körülmények között elhunyt komikusnak.

Sokan kifejezték a kívánságukat, hogy a karakter előadhassa Williams legjobb poénjait a World's End Tavern kocsmában, hogy még jóval eltávozása után is mosolyra deríthessen bennünket.

– írta Holgate.

A petíciót 24 óra alatt majdnem 11 ezren támogatták, így nem is csoda, hogy Chadd Nervig „Celestalon”, a WoW játékdizájnere Twitteren, egy kérdésre válaszolva bejelentette, hogy teljesítik a kérést és nem játszható karaktert (NPC-t) fognak mintázni róla. Filmjei és színészi elismerései mellett tehát Robin Williams emlékét már ez az újabb platform is biztosan megőrzi majd rajongói és az utókor számára.

Rovatok