Index Vakbarát Hírportál

Jön a fizetős Youtube

2014. augusztus 19., kedd 10:29

A Google-nek nagy tervei vannak a Youtube-bal, illetve a zenestreaming-szolgáltatásával, a Google Play Music All Access-szel. Az előfizetéses szolgáltatásról már korábban is beszéltek, de az nem volt világos, hogy egy új zeneszolgáltatás beindítása hogy érintené az All Accesst.

Az Android Police azt írja, hogy a Youtube hamarosan elindítja a Youtube Music Key nevű szolgáltatást. Ez persze az All Access újrapozicionálásával jár; a szolgáltatás ezentúl Google Play Music Key néven fog futni.

De mit kínál az előfizetéses Youtube?

A Youtube Music Key – hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez – 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte. Ez az előfizetési díj a Youtube-ra és a GPM-re egyaránt érvényes lesz. Nem tudni, az átállás hogy érinti a már meglévő All Access-előfizetőket, de a Wall Street Journal múlt havi cikke szerint ők automatikusan hozzáférést kapnak az új szolgáltatáshoz is.

A Google több mint 20 millió, jó minőségű dallal várja az érdeklődőket – ezek között kategóriákba válogatott, diszkográfiák szerint csoportosított teljes életművek is elérhetők. A Youtube legnagyobb előnye viszont az lenne az All Accesshez képest, hogy élő koncertek, ritkaságok, feldolgozások és remixek is elérhetők rajta.

Nem tudni, hogy a Youtube Music Key mikortól lesz elérhető; a Google még nem kezdte meg a tárgyalásokat a Youtube-ra feltöltött dalok jogtulajdonosaival. Ez jelenthet némi problémát, mivel a független lemezkiadóknak nem tetszik a Google üzletpolitikája.

Rovatok