Index Vakbarát Hírportál

Fizetne 2,8 milliót ezért a tévéért?

2014. augusztus 25., hétfő 15:58

Dél-Koreában a héten már kapható lesz a világ első 4K felbontású OLED TV-je, amit az LG fejlesztett. A 65 colos képernyőjű tévé hamarosan Európába és Észak-Amerikába is eljut, de a hivatalos sajtóközleményből nem derült ki, hogy nyugaton mennyibe fog kerülni. A koreai árazás azt sejteti, hogy prémium készülékről van szó: a tévé 12 millió koreai wonba, nagyjából 2,8 millió forintba kerül.

A 4K-s, OLED kijelzős tévék nem számítanak újdonságnak – az újságírók már láthatták őket a tematikus rendezvényeken –, de mostanáig nem lehetett megvásárolni őket. Az LG tévéjét még csak a szaksajtó képviselői látták, de ők el voltak ragadtatva tőle; ha valaki csúcsminőségű kijelzővel felszerelt 4K tévét keres, ezzel valószínűleg megtalálja a számítását. A maximalisták megvárhatják a nagyobb, 77 colos képernyőjű modellt is, bár nem tudni, hogy ez mikor kerül a boltokba, és hogy mennyibe fog kerülni.

Az új technológiák bevezetésénél megszokott magas bevezető ár és a szűkös programkínálat miatt valószínűleg nem ez lesz a 4K-s néptévé. Legfeljebb tíz év múlva, amikor az elektronikai áruházak néhány tízezer forintért kiárusítják a felhalmozódott készleteket.

Rovatok