Index Vakbarát Hírportál

Országszerte terjeszkedik a Webox

2014. szeptember 17., szerda 17:08

Egy külföldön már sikeres szolgáltatást, a csomagküldő terminált szeretné meghonosítani Magyarországon a Webox Hungary. A cég szerint ennek elsősorban a műszaki termékek vásárlói fognak örülni, mivel a műszaki cikkeket kínáló nagyobb webshopok is felkínálják a szolgáltatást, másrészt a rugalmas szolgáltatás nekik kedvez leginkább.

A terminálok valójában kis tárolóhelyiségek, amikbe megérkezik a termék a webshopból, majd a vevő kap egy értesítést sms-ben és emailben, illetve a terminált nyitó kódot (QR-kód formájában is), amit használva veheti ki a helyiségből a megrendelt terméket. A GKI Digital friss kutatása szerint szerint ezekre a személyes átvételi pontokra egyre nagyobb az igény.

A legnépszerűbb átvevőhelyek a hírlapüzletek és a benzinkutak; ezeket a vásárlók 78, illetve 30 százaléka választja. A Webox közleménye szerint a szolgáltatás már kevésbé Budapest-központú, csupán a csomagforgalom 27 százaléka zajlik a fővárosban. A Webox első termináljai országosan elérhetőek lesznek: többnyire Spar és Tesco üzletek közelében, benzinkutaknál és bevásárlóközpontokban. A támogatók listáján ott az Extreme Digital, a PCLand, a 220volt, a Parfümcenter és a Player's Room, de a Vaterával is együtt fognak működni.

Rovatok